Arjen ratkaisuja



Kunnassa on siirrytty häiriötilanteiden johtamisjärjestelmään. Edellä oleva tarkoittaa arjen kielellä sitä, että asioita kyetään päättämään tässä ja nyt tilanteen niin vaatiessa. Varhaiskasvatusmaksuja ei peritä niiltä päiviltä kun lapsi ei ole palvelun piirissä tai ns. Onni-kuljetuksissa on siirrytty tilanteeseen, jossa ihmiset eivät liiku, mutta kauppa ja apteekkiasiat tulee hoidettua tilanteen edellyttämällä varovaisuudella.

Kunnan vastuulla olevat palvelut toimivat niin laadukkaina, kuin se näissä oloissa on mahdollista. Varhaiskasvatusta annetaan niille lapsille, joiden vanhempien työ sitä edellyttää. Koulutunnit pyörivät joko koululla tai etäopetuksena. Valtiovallan suosituksia lasten, niin kotona tapahtuvasta hoidosta, kuin etänä tapahtuvastakin koulun käynnistä on perusteltua kuunnella.

Senioripalvelut ovat muuttaneet muotoaan. Nuorisotyö ja liikuntapalvelut ovat siirtyneet ja siirtymässä verkkoon. Teknisen toimen miehet ovat aloittaneet kevään töitä. Keittiöllä valmistetaan päivittäin ruokalistojen mukaiset ateriat.

Sote-palvelujen osalta yleinen hälytysnumero on käytössä kiireellisiä tilanteita varten. Numeroon 116 117 kannattaa soittaa silloin, kun epäilee tarvitsevansa esim. hoidon tarpeen arviointia.

Olemme siirtyneet etätyöhön niin pitkälle kuin se on mahdollista. Kunnan numero vastaa. Meidän muiden suorat numerot ovat käytössä. Sähköpostia kannattaa lähettää.

Jokainen kunnan palveluksessa oleva ansaitsee jo nyt julkisen kiitoksen. Joustavuutta ja luovuutta on löytynyt helpottamaan niiden ihmisten arkea, joita varten olemme olemassa – pukkilalaisia varten.

Ratkottavia ongelmia meillä riittää, eikä ihan kaikki asiat mene ihan kerralla ns. putkeen. Virheitäkin varmasti on jo tehty ja tullaan tekemään. Jos on ongelmia, ne ratkaistaan ja katsotaan eteenpäin.

Monenlaista säätämistä on vielä odotettavissa. Tätä kirjoitettaessa on ennakoitavissa, että liikkumistamme rajoitetaan. Yritämme parhaamme mukaan sopeutua kuhunkin tilanteeseen.

Kunnan johtoryhmä kokoontuu joka aamu etäkokoukseensa klo 09.00 tekemään tilannekuvan ja laittamaan liikkeelle sen edellyttämiä toimia.

Elämme aikaa, jolloin poikkeusolojen lainsäädäntö ohjaa meidän jokaisen arkea tavalla tai toisella. Ensimmäistäkään pykälää tärkeämpää on se, että huolehdimme toinen toisistamme ja ensimmäisenä itsestämme.

Pidämme turvavälin ja pesemme kätemme saippualla ja vedellä useamman kerran päivässä. Kannustan myös kysymään kaverilta ”mitä sinulle kuuluu?” Voi vaikka kilauttaa kaverille, jo silloin kun kyse ei vielä ole oljenkorresta.



Kommentit