Kesä ja kulttuuri kuuluvat yhteen

Tervetuloa!

Vuoden 1995 kesällä järjestettiin Yrjö Siltalan ideoima ja pukkilalaisten järjestöjen, seurakunnan, kunnan sekä monen yrityksen yhteistyönä Suuri lastenjuhla. Juhla alkoi satuhahmojen kulkueella vanhainkodilta juhla-alueelle Meijerin pihamaalle, kulkueessa oli suuri määrä satu- ja sarjakuvahahmoja. Tapahtuma keräsi yli 800 katsojaa. Yrjö Siltala totesi haastattelussa, että jotakin tällaista hän odottikin ja lupaili kesäjuhlille jatkoa. Hän totesi myös, että lapset unohdetaan niin helposti.

Kaikenlaisia juhlia on järjestetty sen jälkeenkin mm. Akkainviikkoa ja Pukkilan taiteiden yötä sekä viime vuosina elokuun loppupuolella Kuutamotapahtuma. Kaikki juhlat ja tapahtumat tarvitsevat hyvän idean ja rohkeutta toteuttaa se. Toteuttamisessa taas tarvitaan yhteistyötä ja talkooväkeä.

Suuri lastenjuhla antoi myös sysäyksen pukkilalaiselle kesäteatteritoiminnalle. Siihen asti Nuorisoseuran näytelmiä oli esitetty sisätiloissa niin Pukkilassa kuin naapurikuntien seurojentaloillakin. Hieno esityspaikka löytyi sekin Meijerin alueelta ns. vesijättömaalta Porvoonjoen rannalta. Nuorisoseuran ja Mäntsälän kansalaisopiston yhteistyönä on esitetty kesänäytelmiä vuodesta 1996 alkaen, paria poikkeusta lukuun ottamatta. Paikkakin on vaihtunut Toimelan mäelle.

Nuorisoseura kantaa suuren vastuun toiminnan puitteista, taas tarvitaan talkooväkeä ravintolaan, makkaranpaistoon, lipunmyyjiksi ja liikenteenohjaajiksi. Me näyttelijät sitoudumme talveksi harjoituksiin ja kevättä kohden harjoituskerrat vaan lisääntyvät, lisäksi on puvustus- ja lavastustalkoita. Se vaatii myös omien ja perheen menojen sovittamista harjoitus- ja esitysohjelman mukaan. Ja kaikki tämä mukana olevien omasta halusta ja talkoilla!

Eikä lapsiakaan ole unohdettu, talven ajan on pyörinyt lasten oma näytelmäryhmä Nuorisoseuran ja  Mäntsälän kansalaisopiston yhteistyönä.

Tänäkin kesänä meille tarjoillaan useita kesätapahtumia ihan täällä kotinurkilla. Tervetuloa ja tervemenoa katsomaan, kuuntelemaan ja nauttimaan tarjonnasta, joiden toteuttamiseen on usein tarvittu myös talkooväkeä. Talkootyö kunniaan!

Pukkilan Nuorisoseura ry
Liisa Mölsä
Nuorisoseuralainen

Kommentit