Mietteitä sieltä ja täältä

Voit seurata kunnanvaltuuston kokouksia Pukkilan kunnan YouTube-tilin kautta livenä!

Ensimmäinen kauteni kunnanvaltuutettuna on saavuttanut jo puolivälin ja nopeasti on aika mennyt. Uutta on tullut opittua ja koettua. On mielestäni tärkeää, että kunnanvaltuutettuina olisi niin vanhoja konkareita, mutta myös uusia tuoreita kasvoja. Pidempään kunnallispolitiikassa mukana olleilla on vankka tietämys kunnan asioista ja täytyy sanoa, että muisti toimii kyllä erittäin hyvin vanhoja asioita muisteltaessa 😊 

Uusilla valtuutetuilla on taas luullakseni enemmän intoa uusien asioiden kokeiluun ja kehittämisideoita. Toisinaan voi tulla samoja ideoita mitä on kokeiltu joskus aiemmin (tässä kohtaa ”konkarit” muistavat miten asia on aiemmin toiminut), mutta tämä ei tarkoita, etteikö asioita voisi kokeilla uudestaan. Tässä kohtaa tulee myös muistaa, että maailma menee eteenpäin ja muuttuu vauhdilla. 

Tämä maailman muuttuminen ja eteenpäin meneminen on mielestäni tärkeä muistaa valtuutettuna. Trendejä tulee ja menee ja niiden mukana on tärkeä pysyä, jotta ei jähmetytä liikaa menneeseen, kuitenkin muistaen, että asumme pienessä maalaiskunnassa. Uusien trendien ja asioiden mukana pysymisen kannalta olisikin tärkeää, että valtuutettuina olisi myös nuorta väkeä. 

Kun minua pyydettiin ehdokkaaksi, sanottiin, että nuoria tarvitaan mukaan. Tämä on totta, meillä on pitkään kunnallispolitiikassa olleita konkareita, jotka varmasti myös haluavat siellä jatkaa niin pitkään kuin pystyvät. Mutta olisi hyvä saada nuorempaa verta mukaan ”oppimaan” näiltä konkareilta, sekä tuomaan omia ideoitaan ja näkemyksiään ilmoille. 

Mitä tapahtuu kunnallispolitiikalle, kun nämä pitkään olleet eivät enää jaksa tai kykene ehdolle asettumaan. Vaalit ovat jälleen edessäpäin ja näin ollen täytyy uutta valtuustokautta ja ehdokkaita alkaa jo miettimään. Ja mikäli nyt kenelläkään pienikin kiinnostus aiheeseen alkaa itämään, kannattaa olla yhteydessä omia arvojaan ja mielipiteitään lähinnä olevaa puolueeseen ja lähteä jo ”opiskelemaan” aihetta lähemmin. Näin ollen on pienempi kynnys lähteä mukaan ja pystyy jo hiukan pohtimaan, olisiko kunnallispolitiikka oma juttu. Tällä tavalla näkee myös mitä tarkoittaa kunnanvaltuutettuna oleminen. Se ei ole vain kokouksissa istumista, vaan asioista on otettava selvää ja vaikka ei hallituksessa olisi mukana, on mielestäni tärkeää myös pysyä mukana mitä hallituksen kokouksissa on päätetty ja päätetään. Tämän vuoksi on tärkeä osallistua oman valtuustoryhmän ryhmäkokouksiin, joissa myös valtuutetut, jotka eivät hallituksessa ole pääsevät kertomaan omia näkemyksiään ja mielipiteitään hallituksessa käsiteltävistä asioita ja näin ollen pystytään linjaamaan yhteistä kantaa

Kannustan siis kaikkia ROHKEASTI lähtemään mukaan, tämä on ollut itselleni positiivisesti silmiä avaava kokemus.

Terveisin,

Ida Clewer / KESK
Kunnanvaltuutettu 

Kommentit