Pukkila tekee töitä ja uudistuu kumppaniensa kanssa kuntalaisten ja kunnan parhaaksi!


Työpöydälläni on alkuvuoden aikana ollut useita asioita, joita tehdään vahvasti strategiaan pohjautuen. Työtä ohjaavat vankasti visio Itsenäinen Pukkila kokoaa voimat yhteen ja uudistuu kuntalaisten parhaaksi, missio Pukkilan tehtävä on edistää kuntalaisten hyvinvointia ja kunnan elinvoimaa sekä tässä blogikirjoituksessani strategisista tavoitteista erityisesti Infra ja yhteydet toimivat sekä Valovoimainen KulttuuriPukkila. Muitakin strategisia tavoitteita kohden tehdään toki työtä. Joissakin asioissa edetään pienin askelin, toisissa joudutaan tai saadaan ottaa harppauksia, mikä vaatii myös rohkeutta sekä meiltä asioiden valmistelijoilta että poliittisilta päättäjiltä.

Pienenä kuntana on hyvä tehdä töitä kumppanien kanssa. Kumppanien, joilla on asiantuntemusta ja resursseja viedä asioita eteenpäin yhdessä meidän kanssa tavoitteitamme kohden.

Otetaanpa esimerkkinä nyt keväällä kuntalaisia puhuttanut ja huolenilmaisuja tuottanut joukkoliikenneyhteyksien väheneminen, jopa loppuminen Pukkilasta. Joukkoliikenteen näkökulmasta Pukkila on sikäli maantieteellisesti haasteellisessa paikassa, että ei riitä yksi kumppani ja neuvottelupöytä, vaan tässäkin asiassa on suunnattu keskusteluja niin Itä-Uusimaan, Keski-Uusimaan ja Päijät-Hämeen suuntien kuntiin kuin toimivaltaisiin viranomaisiin. Kaikkialla on sama huoli; miten taata riittävän sujuvat yhteydet joukkoliikenteen palveluina kuntalaisille, jotka käyvät töissä, opiskelemassa ja asioimassa myös muualla kuin kotikunnassa. Onhan meille tärkeää, että saamme pitää asukkaamme ihanassa ja idyllisessä, turvallisessa ja puhtaassa Pukkilassa. Niinpä tässä on kyse myös kunnan elinvoimasta ja sen edistämisestä. 

Suunnitteilla olevat asiat Pukkilan henkilö- ja joukkoliikenteen kehittämiseksi yhdessä naapurikuntien ja viranomaisten kanssa vaativat rohkeutta ajatella uudella lailla ja investoida henkilö- ja joukkoliikenteen palveluihin eikä nähdä sitä vain kulueränä. Ratkaisuja tullaan tekemään loppukevään ja kesän aikana sujuvien yhteyksien turvaamiseksi ja parantamiseksi.

Asiasta toiseen kumppanuus -otsikon alla.

KulttuuriPukkilassa on asioita aina tehty 100-vuotiaan Suomen Yhdessä-hengessä kunnan, järjestöjen ja kulttuuritoimijoiden kesken. Pienenä kuntana KulttuuriPukkila näyttäisi olevan alueellaan valovoimainen, ja sitä on strategian mukaan tahto edelleen vahvistaa niin kuntalaisten hyvinvoinnin kuin kunnan elinvoiman edistämiseksi. Suomen juhlavuoden aikana käytiin keskusteluja lähteä kehittämään uudenlaista alueellista kulttuuriyhteistyötä uusien kulttuurikumppaneiden kanssa kulttuurin saavutettavuutta ja kuntien elinvoimaisuutta tukevassa AUF-hankkeessa. Mitä AUF sitten tarkoittaa?

Avanti!, Umo ja FiBO (Suomalainen barokkiorkesteri) ovat kolme kansainvälistä tasoa edustavaa orkesteria, jotka saivat opetus- ja kulttuuriministeriön 2-vuotisen avustuksen kulttuurin tasa-arvoisen saavutettavuuden ja uudenlaisten toimintamallien kehittämiseksi kulttuurikumppanuuksien avulla. Alkukevään aikana tiedustelimme yhdessä Porvoonseudun musiikkiopiston kanssa toimialueen naapurikunnilta kiinnostusta lähteä kehittämään uudenlaista alueellista kulttuuriyhteistyötä tässä yhteishankkeessa. Tarkoituksena on ilahduttaa kuntalaisia ja muualta tulevia musiikin- ja kulttuurinystäviä orkesterien kiertueilla jo ensi syksynä järjestämällä kunkin orkesterin konsertit yhteishankkeessa mukana olevilla paikkakunnilla. Tähän kumppanuuteen toivotetaan tervetulleiksi myös kunnan sisäiset kulttuurikumppanit.

Ei pidä unohtaa, että kumppanuuksia solmimalla ja yhteistyötä tekemällä viedään viestiä eri kanavia pitkin Pukkilasta – luodaan ja pidetään huolta hyvistä ja sujuvista yhteyksistä!

Näistä asioista ja monista muista tullaan kuulemaan enemmän - seuraathan viestintäkanavia, meidän ja kumppaneidemme!

Terveisin,
Asta Engström
palvelujohtaja, hyvinvointi- ja vapaa-aikapalvelut

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elokuu on Pukkilassa täynnä elämyksiä

Pukkila on aito maalaisidylli lähellä metropolia

Rohkeus, mitä se minulle merkitsee?